7
Nov
SAROVARAM_banner

Yoga retreat til Indien • Ayurvedic retreat

Sarovaram, Trivandrum, Sydindien

7/11 - 22/11 2020 

Pris: 25.900 kr

ESSENSEN AF RETREATET
Sarovaram autentisk ayurvedisk juvel
Personlige afstemte ayurveda behandlinger
Yoga – mantra - meditation
Fokus på omsorg og selvhealing
Tid og plads til ro og fordybelse
Frodig og smuk natur

GIV SLIP, SLAP AF OG NYD LIVET ER KODE ORDENE FOR DENNE REJSE.

På denne rejse får du mulighed for at lægge alle hverdagens bekymringer fra dig og kun koncentrere dig om at pleje og forkæle din krop og dit sind. Ud over de daglige ayurvediske behandlinger, som tilpasses efter hver enkelt gæst af Agystyaa’s dygtige læger og terapeuter, får du både yoga, meditation og chanting.

YOGA VEJLEDER PÅ REJSEN: METTE ØRUM-NIELSEN 

Mette Ørum er kendt i hele Skandinavien for hendes dybtgående professionelle tilgang til Iyengar yoga og terapeutiske anvendelse heraf ved behandling af personer med hjernerystelse og piskesmæld. Mette Ørum har gennem 25 år som yogalærer set, hvordan mennesker lever på en måde, der slider hårdt på dem. Yoga, meditation og åndedrætsøvelser er alle effektive metoder til at opretholde ens fysiske og mentale sundhed. Men yogateknikkerne kan mere og går dybere end det. Hvis du har oplevet at ligge søvnløs med stress eller gået rundt med konstante smerter enten fysisk eller psykisk, så kan yoga være løsningen. Velvære må ikke undervurderes. Vi mennesker har en fundamental længsel efter at leve livet som et helt menneske. På denne tur vil du blive undervist i yogaens traditionelle teknikker, hvor det er muligt for dig at opnå tilstande, hvor længslen smelter bort, og hvor du hviler i dig selv på en måde, der føles både ekstraordinær og uendelig ligetil. Dette niveau af yoga er svært at tale om, uden at det lyder meget mystisk, men indsigterne og tilstandene er både virkelige og vigtige. Med Mettes 15 års ayurveda studie hos Dr. Vasant Lad i USA og Indien, er du i bedste hænder når ayurvedaen skal fortolkes og forklares.

OM SAROVARAM

Få ayurvedalæger håndhæver de ældgamle principper om, at ayurveda bør udføres væk fra distraktioner som strand, sol og underholdning, som de har gjort i 3 generationer hos Dr. Kiran på Sarovaram. Her praktiseres ayurveda af højeste kvalitet, med autentisk og seriøs ayurveda behandling, hvor lægen har rigtig god tid. Stedet emmer af en varm og familiær stemning, og her nærmer man sig den traditionelle indiske gæstfrihed; princippet om at en gæst behandles på lige fod med Gud. Det venlige og empatiske personale og det afslappede miljø er derfor en ekstra dimension til at få maksimalt udbytte af de individuelle, og meget specialiserede, behandlinger.
Sarovaram er beliggende væk fra alfarvej ved bredden af den smukke sø Ashtamudi i Kerala og omgivet af frodig, tropisk vegetation. Stedet råder over 4 rækkehuse med hver 2 separate værelser, der er komfortable og med egen veranda, eget badeværelse med brusebad og toilet og loftsvifte (aircondition anbefales ikke, mens man får ayurveda behandlinger). De vegetariske måltider er meget velsmagende og lækre og serveres i den åbne overdækkede restaurant. Alkohol og nikotinforbrug er ikke i overensstemmelse med den ayurvediske filosofi og derfor ikke tilladt under dit ophold. Drikkevarer som urtete og vand er til rådighed døgnet rundt. Den anvendte medicin er fra Sarovarams egen produktion, og der bruges planter og urter fra haven. Familien driver en farmaceutisk fabrik (Aykara Ayur pharma), hvor der produceres over 500 forskellige slags ayurvediske produkter, der har fået tildelt GMP æresprisen (Good Manufacturing Prize).

India-2
India-2

HISTORIEN OM AYURVEDA

Den medicinske tradition ayurveda er blevet praktiseret i Indien gennem mere end 2.500 år og bygger på et omfattende erfaringsmateriale indsamlet og overleveret gennem generationer af ayurvediske behandlere. Medicinske værker fra år 500 fvt. beskriver således bedøvelsesteknikker og indeholder anvisninger på godt 300 forskellige kirurgiske procedurer, som de ayurvediske læger anvendte med succes.
Ayurvedisk lægekunst omhandler alle aspekter af det menneskelige helbred og velfærd og samordner specialiseret viden om legemlige funktioner og mentalt velbefindende i hver enkelt behandling.
Ayurveda blev officielt anerkendt af den indiske stat i 1970'erne med åbningen af flere statslige medicinske universiteter og hospitaler samt autorisation af praktiserende ayurvediske læger. En tredjedel af Indiens medicinske universiteter er i dag ayurvediske, og af Indiens 1.000.000 autoriserede læger er cirka 400.000 ayurvedisk uddannede. En tiendedel af de 16.000 statslige hospitaler er ayurvediske, og disse hospitaler tilbyder særlige behandlinger og lindring af eftervirkningerne fra gigt, psoriasis, visse former for lammelse og kronisk hovedpine. Den ayurvediske lægeuddannelse er et 5-6-årigt studium.

PANCHAKARMA – AYURVEDISK BEHANDLINGSFORLØB

Panchakarma er et system udviklet i ayurveda for tusinder af år siden med det formål at afgifte kroppen, styrke immunsystemet, og genoprette balance og velvære – det vil sige at optimere det enkelte menneskes fysiske og mentale velfærd og samtidig forebygge mod fremtidige sygdomstilfælde. Et væsentligt element i den ayurvediske behandling er klassifikationen af patienten i forhold til visse fysiologiske grundtyper (dosha’erne), der i det ayurvediske system besidder særlige kropslige og mentale kendetegn. Denne inddeling foregår hovedsagelig på baggrund af almene konsultationer og samtaler med den ayurvediske læge, som dernæst ordinerer et behandlingsforløb specifikt til den pågældende person.
Ayurvedisk behandlingsforløb tager mellem 7-42 dage. Forløbet følger en nøje planlagt opskrift i flere trin: Blødgørelse, udrensning og genopbygning af kroppen.

Backwaters-1

INKLUDERET
• Fly København – Trivandrum t/r & skatter og afgifter pt
• Lokal transport til hotel t/r
• Ophold i delt dobbeltværelse (begrænset mulighed for enk. værelse)
• Ayurvedisk, vegetarisk helpension, snacks og drikkevarer.
• 14 dages ayurveda på Sarovaram, som ledes af Dr. Kiran
• Alle urtepræperater som bruges under behandlingen
• Yoga / pranayama / chants og rejseledelse med Mette Ørum-Nielsen
• Satsangs og ’spørgetime’ om ayurveda ved Dr. Kiran
• Individuelle konsultationer med Dr. Kiran
• Lokal transport fra lufthavn til Sarovaram og retur samt ved alle fælles udflugter

IKKE INKLUDERET
• Forsikringer
• Visum
• Fakturagebyr (90 kr)
• Frivilligt bidrag til NGO 7 kr. & alt, som ikke er beskrevet under “Inkluderet” – såsom lommepenge og drikkepenge

PRISER
25.900 kr.
Ophold delt dobbeltværelse Meget begrænset mulighed for enkeltværelse mod tillæg

Other retreats